tisdag 11 oktober 2016

Multiconsult en fin affär

Min första aktieanalys på bloggen handlade om Multiconsult. Jag bedömde att aktiekursen inte hade reagerat på en rad positiva nyheter om företaget. Dessutom stod norska kronan då i en gynnsam kurs vid 1,02 NOK/SEK. Femtio dagar senare kan jag konstatera att det var en bra affär som hittills renderat en värdeökning på 15,5 procent i lika delar kursökning och starkare valuta.

Att hålla utkik på kommande veckorna är Multiconsults kapitalmarknadsdagar den 12 oktober samt rapporten för det tredje kvartalet den 8 november. Har lekt med tanken att ta hem vinst innan dess men valt att inte göra det. Jag tror fortfarande på aktien och inga negativa nyheter är kända som skulle föranleda ett annat synsätt. Dessutom tror jag inte att jag kommer kunna köpa tillbaka aktien lika billigt på ett bra tag. Finns också utrymme att YOC kan öka till 4 procent nästa år om vinsten från det andra kvartalet upprepas även under slutet av året. Behåll på lång sikt således.

 Jag ser aktien som min exponering mot ingenjörskonsultsektorn. SWECO har en fantastiskt fin utdelningshistorik och jag skulle vilja äga deras aktie men de är på tok för högt värderade sett endast till YOC och utdelning. ÅF har inte lika fin historik som aktie, men väl som företag. YOC även här på tok för låg. Multiconsult hade en YOC på 3,25 procent vid köptillfället och min prognos är som sagt att det finns utrymme för en ökning 2017.

Nu tror jag inte att någon tog rygg på mitt aktieköp i ett, trots sin hundraåriga historia, i Sverige relativt okänt företag. Om det är någon av er som händelsevis äger Multiconsult får ni gärna hojta till!

  Jag äger aktier i Multiconsult.

3 kommentarer:

  1. Aldrig hört om företaget :) Men hoppas på en bra rapport eftersom du äger aktien :) Mvh Slimis

    SvaraRadera
  2. Du har fått mig att sätta upp den på bevakningslistan. Precis som du önskar jag att man hade köpt pannan och SWECO för länge länge sedan.

    SvaraRadera
  3. Multiconsult rusade med över 5 procent idag efter positiva visioner inför framtiden på kapitalmarknadsdagen. Blir ett ytterligare inlägg om aktien.

    SvaraRadera