onsdag 12 oktober 2016

Multiconsult rusade med 5 procent efter starka tillväxtvisioner på kapitalmarknadsdag

Multiconsult ökade med över 5 procent idag efter företagets kapitalmarknadsdag. För min del innebär det att aktien på mindre än två månader är värd smått otroliga 21,38 procent mer än vad jag betalade. Kursen snuddar vid högsta handelsdagarna någonsin men jag ser inga skäl att sälja utan gläds med framåtandan i företaget.

I ett pressmeddelande beskriver företaget en förstärkt vision om tillväxt på 6 miljoner NOK till 2020. Målsättningen är att etablera sig på svenska marknaden liksom att stärka sin position i skandinavien inom förnybar energi, hälsosektorn, urbana lösningar. Företaget skriver också att de planerar expandera sin förnybar energiverksamhet i Östafrika och Sydostasien, i synnerhet inom vattenkraft.

Trevliga visioner för mig som aktieägare även om de förstås ska omsättas i praktiken och investeringar behöver kunna generera nya vinster. Min förhoppning är att detta kan bli en riktigt fin långsiktig affär. Om de kommer kunna konkurrera med SWECO, ÅF och andra teknikkonsultföretag på den svenska marknaden återstår att se men tydligt är att ambitioner finns.

Vill med detta inlägg endast dela min glädje över vad som hittills varit en god affär i förhoppning om en långsiktigt god investering. Aktien börjar snart värderas på nivåer där förhoppningar om framtiden vägs in. Se som vanligt därför inte detta som rådgivning. Skulle dessutom vänta in den tredje kvartalsrapporten som publiceras i november för att få bekräftat att vårens kanonresultat inte var en engångsföreteelse.

Jag äger aktier i Multiconsult.

2 kommentarer:

  1. Utan att googla frågar jag istället vad är Multiconsult affärside? Hur tjänat dom pengar? Är inte alls insatt i branschen men nyfiken :) Härligt resultat på din investering hoppas det fortsätter så :-) Mvh Slimis

    SvaraRadera
  2. De är ett brett teknikkonsultföretag med fokus inom bl.a. energi, urban planering, hälsosektorn och även arkitektur efter förvärvet av LINK. De tjänar helt enkelt pengar på att de har bra personal vars kompetens efterfrågas i konkurrens med andra teknikkonsultföretag.

    Tycker det är enklast att jämföra med SWECO som är ett brett teknikkonsultföretag.

    SvaraRadera