Om bloggen

Jag känner stor tacksamhet inför de många kloka utdelningsbloggarna på nätet. Det är mycket trevligt att följa era regelbundna och väl genomtänkta inlägg. Vill med denna blogg ge tillbaka genom att dela med mig av mitt sparande. Jag ser det också som ett bra sätt att tvinga mig till självdisciplin - utvärdera köp och sälj och hålla koll på hur mina affärer utvecklas.

Jag arbetar mycket och hinner därför sällan göra djupgående analyser. Ser bloggen mer som ett komplement till större och mer etablerade bloggar från ännu en aktieentusiast.

Bloggen är ett hobbyprojekt. Syftet med bloggen är uteslutande att skriva om mitt sparande och min sparresa. Det är en slags dagbok där jag delar med mig av hur jag resonerar i mitt sparande. Syftet är att utvecklas i mitt sparande både genom att själv kunna gå tillbaka och följa hur jag har resonerat i tidigare situationer och dra lärdom från det men också genom att vara en del av en hobbyspararcommunity. Man kan säga att det är mitt sätt som utlandssvensk att ta del av och få utlopp för de diskussioner som jag i Sverige har haft genom tidigare medlemskap i Aktiespararna/Unga Aktiespararna.

Jag är en hobbyentusiast så läs gärna mina inlägg som inspiration men aldrig som finansiell rådgivning eller rekommendation. Upprepar därför tydligt och med emfas att mina inlägg inte ska ses som finansiell rådgivning. Det är du som läsare som fattar beslut om vilka aktier du köper och säljer samt när. Gör alltid din egen analys. Hoppas ändå att du inspireras i ditt sparande av att se hur mitt sparande sakta men säkert växer månad för månad.

Är öppen och transparent med vilka aktier jag äger. Befinner mig inte i någon insider/jäv-situation avseende några aktier. Däremot beaktar jag ständigt frågan och kan i framtiden komma att undvika skriva om bolag eller ämnen om det riskerar uppfattas som att jag sitter på privilegierad information. Jag skriver främst om de aktier som finns i min portfölj av det enkla skälet att jag sällan hinner analysera andra aktier. Även om jag alltid strävar efter att beskriva aktier på ett objektivt sätt med både positiva och negativa nyheter är mitt perspektiv aktieägarens. Mitt aktieägande är långsiktigt utifrån köp-och-behåll-princip. Det är sällsynt att jag säljer innehav.

Jag har provat internetreklam men har till dags datum aldrig tagit ut några intäkter från bloggen. Bloggen ska vara ett hobbyprojekt och inlägg skrivs inte för ekonomisk vinning. Har hittills tackat nej till erbjudanden om att skriva inlägg mot betalning då dessa inte har varit förenliga med min sparfilosofi. Du kan därför lita på att jag inte skriver sponsrade inlägg eller företräder andra åsikter än mina personliga. Utesluter inte att någon gång ingå ekonomiska samarbeten men det ska i så fall vara för produkter som är förenliga med min sparfilosofi, mina etiska värderingar och inte står i konflikt med åtaganden och regler i mitt arbetsliv.

Kommentarer godkänns manuellt. Anledningen till det är framförallt att jag inte vill ha spam eller reklaminlägg, vilket tyvärr förekommer, och jag godkänner i princip alla inlägg som håller en god ton.

Beakta att jag inte strävar efter att maximera tvåsiffrig avkastning genom aktiv handel. Mitt mål är en stabil och trygg passiv utdelning på 5 procent per år. Jag försöker inte ens slå index!

Till sist känner jag stor tacksamhet till er läsare och särskilt för alla era kloka kommentarer!

Att vara del i utdelningssparargemenskapen och utbyta erfarenheter är själva syftet med bloggen.

Vill ni få automatiska uppdateringar direkt när nya inlägg publiceras är ni välkomna att följa mig på twitter: @utlandsutdelare (OBS: utan n!)

Har ni några frågor eller synpunkter är ni varmt välkomna att kontakta mig på utlandsutdelaren@gmail.com

4 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat med antal besökare där! Jag gillar din blogg och lägger upp den på min blogglista. Du får se om du tycker min platsar på din blogglista. ;)

    /Aktiepappa

    SvaraRadera
  2. Tack! Lägger till din blogg också. Läser den regelbundet - tycker det är trevligt och givande att läsa hur andra hobbysparare resonerar.

    SvaraRadera
  3. Kul att jag hittade till din blogg. Kommer följa den framöver.
    Lägger till dig på min blogglista och hoppas min kan få vara med på din :) https://allaminakronor.blogspot.com/

    SvaraRadera