torsdag 29 september 2016

ICA börjar närma sig intressanta nivåer igen

En snabb spaning är att ICA återigen börjar närma sig intressanta nivåer. Konkurrensen från LIDL har antagligen bidragit till att dra ned aktien trots en fin rapport senast.

Jag har tidigare ägt ICA eftersom Axfood vid det tillfället var för dyr för min smak. Ville ha en trygg och defensiv investering i dagligvarusektorn så ICA fick bli mitt andrahandsval. Köpte den gången på 270 SEK men sålde hela innehavet för 295 SEK och tog hem en vinst på 25 SEK per aktie. Istället köpte jag aktier i Axfood för att äga på riktigt lång sikt. Jag ökade ytterligare i veckan för 150 SEK och är nu ganska precis på den nivå jag vill ha för ett kärninnehav med 10,2 procent av aktieportföljen.

Det hindrar inte att jag kanske diversifierar portföljen med upp till högst ett par procent i ICA om ett bra köptillfälle inträffar. Fortsätter kursen nedåt 270 SEK igen kan det bli ett köp. Utdelning på över 3,5 procent vid nuvarande kurs är egentligen en fullt acceptabel köp A-nivå. Men vinsttillväxten är usel i jämförelse med Axfood vilket innebär att mina aktier i Axfood sannolikt är en bättre affär på längre sikt även om ICA idag delar ut lite mer per aktie.

ICA är fortfarande ett tredjehandsval. I potten finns nämligen även finska Kesko, som också ger en högre utdelning. Där är det främst den dyra valutan som hindrar i nuläget.

Slutsaten är att jag bara vill köpa ICA om aktien handlas till viss rabatt. Fortsatt men något mer aktiv bevakning således.

Jag äger inte längre aktier i ICA.

1 kommentar:

  1. Jag resonerar nästan exakt likadant! Under 270 blir det köp. Och på 300 så blir det sälj...

    SvaraRadera