tisdag 26 maj 2020

Ny milstople: 2,5 miljoner i kapitaltillgångar!

En ny milstolpe har uppnåtts!

Idag innehar jag mer än 2,5 miljoner kronor i kapitaltillgångar!

Det innebär alltså att jag räknar av min studieskuld och min belåning hos Avanza samt räknar in mitt övriga sparande på sparkonto och VP-konto.

Jag visste att den här milstolpen var nära men hade väntat mig att passera den först i mitten av juni i samband med nästa månadsinsättning.

Det som tippade över just idag var att mitt största innehav Minesto ökade med 3 procent samtidigt som Azelio, som utgör 2 procent av portföljen, rusade med 10 procent. Scandic ökade också tvåsiffrigt antal procent och flera andra aktier har haft uppstuds samtidigt helt enkelt.

Som kuriosa tog det ganska precis 23 månader sedan jag skrev ett inlägg om att jag passerat 1,5 miljoner kronor i kapitaltillgångar den 28 juni 2018. Den gången blev jag guldkund hos Avanza, idag är jag Platinakund och det börjar bli dags att snegla på att bli Private Banking-kund vilket jag hoppas på senast till årsskiftet. Det skulle innebära att mitt courtage sänks med tio punkter till 0,15 procent, vilket skulle öka ränta på ränta-effekten ytterligare över tid.


Jag skrev då också att en annan dröm jag har är att kunna ha aktietillgångar på mitt investeringssparkonto till ett värde av 2 miljoner kronor lagom till hösten 2021. Det målet har jag passerat ett år i förtid enskilda handelsdagar, som idag, men ännu inte vid ett enskilt månadsslut. Kanske blir maj den första enskilda månad då mina aktietillgångar netto överstiger 2 miljoner kronor.

Är stolt över att kunna gneta på mot nya milstolpar också i tider när börsen är satt under press. Det visar vikten av regelbundet sparande med en hög sparkvot.

5 kommentarer:

 1. Stort grattis till nya milstolpen! Mot 3 miljoner nu :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Grymt jobbat. Alltid kul att läsa när andra lyckas. Blir liksom ett bevis på att man själv borde lyckas. Har varit lite jobbigt i början på året och tack vare alla sparbloggar har jag orkat hålla mig på banan. Så kämpa på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Tycker själv det är precis lika roligt och inspirerande att se när andras sparande växer. Tänk på att en hög sparkvot över tid gör att sparandet växer även i tider när portföljen minskar. Min portfölj är idag bara upp 16 procent sedan start för fyra år sedan men tack vare ett högt sparande och låga utgifter de här åren räcker det gott nog.

   Radera