fredag 29 maj 2020

Det rör på sig kring Minesto

Det börjar röra på sig i Minesto. Pareto har satt en ny riktkurs på 23 kronor (Paretos riktkurser är i regel på högst ett års sikt). Det motsvarar 4,5 procent högre riktkurs än i Paretos tidigare analys. Mest intressant är att de inte verkar bedöma att företaget behöver ta in ytterligare kapital för att lösa sin finansiering av kommersialiseringsfasen intill dess att företaget når lönsamhet på EBIT-nivå 2023. Analysen är låst för kunder endast men Pareto la tidigare idag upp ett klipp som jag har retweetat på min twitter där de berättar lite allmänt om Minesto och hur de ser på aktien. Det bör noteras att Pareto genomförde emissionen nyligen åt Minesto och att deras tidigare analys var en del i deras samarbete.

Samtidigt började idag ett av de bägge brittiska fartyg, som upphandlats för anläggningsarbetet när kraftverket och dess bottenfundament ska monteras, sin färd från Orkneyöarna i riktning Vestmannasund på Färöarna. Det borde innebära att arbetet med att bygga bottenfundamentet tar fart nästa vecka och att kraftverket sjösätts och levererar el lagom till midsommar.

Minesto är mitt största innehav. Jag har tidigare skrivit ingående om Minesto här. Aktien är upp 30 procent sedan dess. Det kommer bli en trevlig uppgift att nu räkna ihop portföljutvecklingen för maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar