fredag 17 februari 2017

Kort veckosammanfattning

En händelserik börsvecka följdes nu upp av en ovanligt lugn dito. Här korta tankar om veckan som gått.

Hemfosa släppte idag en fin rapport. Min gissning om en utdelningshöjning till 1,10 kronor per kvartal slog in. Det innebär en höjning på 4,76 procent. Det är gott nog för mig men framförallt är jag nöjd över att det stärker företagets finanser, amorteringar och möjlighet till tillväxt att de håller igen något med utdelningen. Resultatet i övrigt tycker jag var bra.

Serneke har jag ökat ytterligare i med 10 aktier. Jag tyckte att kursen dök lite väl mycket utan negativa nyheter som underbyggde nedgången. Min målsättning är forfarande att på lång sikt behålla 500 aktier men flytta över de 50 jag har i KF till ISK. Därför köper jag i ISK när jag tycker att det är ett rimligt pris. Är fortsatt ödmjuk inför att vissa menar att aktien inte är värd mer än 80 kronor och att rapporten ger facit. För egen del tycker jag att 110 kronor var en rimlig noteringskurs.

Till sist blev det också ytterligare ett par aktier i H&M för att fortsätta öka försiktigt medan aktien handlas till goda nivåer. Försäljningsstatistiken för januari var god nog utifrån mina modesta förväntningar men nådde inte helt upp till analytikernas förväntningar. Min YOC är nu så nära fyra procent som det kan gå: 3,999 procent.

Coca Cola höjde utdelningen för 55:e året i rad från 0,35 till 0,37 USD per kvartal. Där kan man tala om utdelningsaristokrat!

Sämre går det för Boston Pizza som redovisade röda siffror fjärde kvartalet 2016. Därför faller aktien för första gången sedan jag köpte i september. Värt att hålla ett extra öga på.

De sista utdelningarna från P&G och Realty Income trillade in på kontot. Därmed blev det 282,39 kronor netto under februari månad. Det är lägre än i december och januari men ändå bättre än september till november totalt. Jag valde att inte öka alltför mycket i februariutdelare och har istället lagt krutet på att investera rejält i vårutdelare. Därför kommer det bli en bra bit över 4 000 kronor i utdelningar de kommande tre månaderna. Bloggstatistiken under fliken resultat ovan är nu uppdaterad!

Detta inlägg har karaktären av en dagbokslogg och utgör varken finansiell rådgivning eller aspirationer på hög kvalitet.

1 kommentar: