tisdag 17 januari 2017

Utdelningar januari 2017

Idag kom utdelningen från Realty Income och därmed kan utdelningarna för januari 2017 till sist summeras. Januari månad uppgick till cirka 602 kronor. Det är högst hittills och bara hundralappen lägre än totalt september-december 2016. Många utdelningssparare pratar om ränta-på-ränta-effekten i kombination med regelbundna insättningar som en snöboll. Nu börjar den rulla så sakta.


Sydsvenska Hem och Hemfosa gav störst utdelning stod ensamma för två tredjedelar av utdelningen. Särskilt glädjande var att TransAlta Renewables, som jag köpte ytterligare hundra aktier i på raset efter det amerikanska presidentvalet och oron kring förnybar energi, nu för första gången delade ut för de nyinköpta aktierna. De kommer fortsätta dela ut månad efter månad.

I januari har jag dessutom lyckats sälja av enfastighetsaktier för att istället öka i Hemfosa, vilket gav några kronor extra i utdelning redan i januari, och Castellum, vilket ger några kronor extra i utdelning i mars.

Februari kommer enligt min prognos bli en mellanmånad med cirka 275 kronor i utdelning. Det låter lite efter december och januari men när jag räknade på det är det trots allt mer än jag fick i september, oktober och november totalt. Det är inte så illa det heller.

2 kommentarer:

  1. Märker att dina utdelningar är utspridda på de flesta månader under året. Är det en strategi du kör för att du vill ha utdelning varje månad eller är det bara för att du äger just de innehaven? Med vänlig hälsning Slimis

    SvaraRadera
  2. Ja och nej. :)

    Fyra kärninnehav står för en tredjedel av utdelningarna fokuserade på tre månader. Däremot försöker jag medvetet sprida utdelningarna för resten av året för att få ett bättre flöde av inkomster så att jag regelbundet kan återinvestera utdelningarna i nya aktier.

    Kommer skriva ett inlägg om min utdelningsprognos längre fram, kanske redan till helgen.

    SvaraRadera