fredag 1 december 2017

Därför faller Multiconsult

Multiconsult har den senaste tiden fallit ordentligt och handlas nu till en yield on cost över 4,25 procent. Det är historiskt billigt för ett växande konsultbolag som Affärsvärlden köprekommenderade så sent som för ett kvartal sedan (länk). Så varför faller då Multiconsult?

Några orsaker har jag skrivit om tidigare som svag norsk krona, omställning från oljerelaterade konsultuppdrag till andra sektorer och investeringar i tillväxt genom förvärv.

Huvudorsaken förefaller dock vara att Multiconsult riskerar en stämning på 100 miljoner norska kronor för hur projektet Stortingsgarasjen har hanterats (länk). Än så länge är stämningen inte framlagd rent formellt vilket innebär att aktiekursen kan komma falla ytterligare när så sker. Skulle stämningen gå igenom är det ett gupp på vägen men i en storleksordning som Multiconsult har förutsättningar att hantera.

Jag ser detta som ett långsiktigt mycket fint köptillfälle väl medveten om att det, om domen går igenom, kan innebära att det svider i vinstutveckling och möjligen utdelning på kort sikt. Just nu är norska och svenska kronan lika mycket värda vilket historiskt bör ge några procents valutarabatt.

OBS! Jag äger aktier i Multiconsult och skriver ur den engagerade aktieägarens perspektiv. Strävar efter att vara objektiv men du ska inte läsa inlägg som finansiell rådgivning. Gör din egen analys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar