torsdag 4 juni 2020

Tre miljoner!

Ettan kom, tvåan kom, trean kom också så småningom...

Min nettoförmögenhet passerade idag för första gången tre miljoner kronor.

Det avser tre miljoner kronor netto i totala tillgångar efter att studieskuld och belåning är avräknat.

För transparens skull inkluderas utöver aktieportföljen även övriga tillgångar i form av kapital på ett sparkonto avsatt för att lösa min framtida bostad i Sverige samt ärvda aktier på ett VP-konto. Totalt utgör detta cirka 700 000 kronor utöver min aktieportfölj.

Tre miljoner efter ganska precis fyra år är långt fortare än jag hade vågat drömma om. Det är faktiskt på dagen fjorton månader sedan min andra miljon. Den sista kvartsmiljonen tog bara en vecka vilket känns overkligt. Jag har ännu inte vant mig vid att ha en betydande del av portföljen i tillväxtaktier.

Särskilt symboliskt är att jag firade min första miljon med att köpa min första post aktier i Minesto. Jag tyckte utifrån de förutsättningar som rådde 2016 att aktien var dyr men de aktierna jag köpte då är nu värda tre gånger så mycket och som idag mitt största innehav ett starkt skäl till den nya milstolpen.

Avsikten är att fira under semestern i augusti. Vanan trogen unnade jag mig ett extra aktieköp. Det blev exakt en aktie i Investor. Den får symbolisera min mer defensiva inriktning framöver. Jag är trygg med att Minesto kommer driva portföljtillväxten och nu gäller det att bygga upp utdelning igen.

Kommer reflektera mer kring detta när jag firar fyra år med portföljen lagom till midsommar. Inser att det börjar bli dags att uppdatera mina långsiktiga portföljmål då alla mål utom ett nu är uppnådda.

Som göteborgare är den ultimata målsättningen förstås fortfarande 11 miljoner - ni som liksom mig är uppvuxna med Rally i P3 vet vad jag menar!

miljonäröl!

4 kommentarer:

  1. Ja, det är inte utan att år 2020 nästan känns overkligt på något vis, givet allt som hänt på så kort tid. I Mars var jag ned kraftigt, men nu är jag istället upp kraftigt för året. Som om marknaden vore riggad av Centralbankerna...
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till en fin milstolpe.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera