torsdag 4 april 2019

Två miljoner!

Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom...

Idag har ännu en milstolpe uppnåtts. Mitt kapitalinnehav passerade i morse för första gången två miljoner kronor.

Detta avser två miljoner kronor i kapitaltillgångar. Jag har alltså inte räknat av min studieskuld. Däremot har jag räknat av belåningen på min aktieportfölj.

Den här milstolpen hade jag inte räknat med att uppnå före september 2021 även om jag hade förhoppningar om att nå dit lagom till nästa nyår. Cirka 30 månader tog det från min första miljon i slutet av september 2016. Det gick lite fortare än förväntat!

Avsikten är att fira den här milstolpen med att unna mig semester senare i vår.

När jag kan uppnå nästa milstolpe om tre miljoner kronor beror mycket på om jag stannar utomlands tillräckligt många år till eller inte. Den bör vara fullt rimlig att nå senast 2024. Min mer ambitiösa målsättning är dock att nå tre miljoner kronor i kapitaltillgångar senast vid årets slut 2022. Det skulle också innebära att jag har en realistisk möjlighet att gå i pension vid 40 års ålder om jag vill.

Som göteborgare är den ultimata målsättningen förstås fortfarande 11 miljoner - ni som liksom mig är uppvuxna med Rally i P3 vet vad jag menar!

6 kommentarer:

 1. Wow, det går snabbt när bollen väl är satt i rullning ser jag. Grattis! :)

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till en fantastisk milstolpe!!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis Utlandsutdelaren och bra jobbat :-)

  Mot 3 miljoner nu.

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Hur stor del av denna ökningen är insättningar och hur mycket har aktierna ökat i värde?

  2 miljoner är verkligen en rejäl summa pengar.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ungefär en tredjedel är sparat kapital sedan före aktieportföljen. Av resterande två tredjedelar har jag ungefär 17 procent värdeökning på portföljen jämfört med mina insättningar (kan jämföras med 20 procent för OMX30-index under samma period). Noterbart att detta också inkluderar överföringar från gammalt sparande. Ungefär två tredjedelar av de två tredjedelarna kommer från mina löpande månadsinsättningar. :)

   Radera