torsdag 23 november 2023

Milstolpe!

Idag passerades ännu en milstolpe!

Sedan jag startade bloggen har det tagit mig mindre än åtta år att nå hit - eller nästan på dagen sju och ett halvt år för att vara mer exakt - vilket jag inte hade vågat hoppas på. Jag är glad att den uppnåddes en månad före min initiala plan trots det ändrade ränteläget och förutsättningarna på senare tid.

Avsikten är att fira i början av december. Enligt traditionen brukar jag göra ett extra aktieköp vid varje sådan milstolpe. Vid min första milstolpe blev det Minesto. Ska fundera i lugn och ro på vad jag ska passa på att unna mig att köpa den här gången. Det kan också bli en symbolisk extraamortering.

Det här blir antagligen den sista milstolpen jag lägger upp på bloggen (uppnåddes även netto den 24 november) dels för att jag då har uppnått alla mina initialt uppsatta sparmål och dels eftersom jag kommer att sätta av en del av det ännu inte investerade kapitalet i fastigheter vid återflytt till Sverige och av principskäl inte räknar fastigheter som en kapitaltillgång då den är tänkt att bo i och inte att realisera.

Det är dock ännu ett kvitto på att jag i princip kan göra en FIRE om jag skulle vilja vilket jag inte hade trott att jag skulle kunna uppnå på mindre än åtta år. Nu har jag inga planer på det i nuläget dels eftersom mitt jobb är väldigt roligt, varierat och utvecklande och dels eftersom jag prioriterar att låsa in kapital i en fastighet och därmed egentligen redan har säkrat mina målsättningar också på den fronten.

Bloggsfären och sociala medier har förändrats sedan jag började spara där jag finner (f.d.) twitter allt mindre givande efter alla förändringar så jag nöjer mig med en liten enkel dagboksanteckning på detta vis.


champagnen är på kylning i skrivande stund - inlägg uppdateras med bild senare!

6 kommentarer:

 1. Låter grymt - grattis!! Var bor du någonstans?

  SvaraRadera
 2. Hej och stort "bra jobbat"!

  Gläds verkligen med dig och unnar dig allt av denna framgång! Det är en... surrealistisk känsla att inse att du/man kan, mer eller mindre, gå på dagen.

  Jag skriver ej "grattis", då det är mer passande när man får något. Du har INTE fått något - du har SKAPAT dig nämnda. Det är något helt annat och skall inte negligares.

  Hoppas du fortsätter blogga och skriva! Följer med intresse.

  Trevlig helg!

  //Cristofer

  SvaraRadera
 3. 5.0 mkr i kapitaltillgångar är milstolpen du uppnått alltså! En jämn, fin o rejäl summa. Bra kämpat!

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt jobbat! Fem miljoner är min slutpunkt också. En rejäl summa som underlättar mycket i livet.

  SvaraRadera
 5. Grattis, bra jobbat! Jag tycker nog att man kan gratulera till en bedrift och seger :)

  SvaraRadera
 6. Snyggt kämpat och njut av ditt mål.

  SvaraRadera