söndag 18 juni 2017

Veckoplan v. 25

Precis som förra veckan är min utgångspunkt att ta det lite lugnt, öka andelen likvider och börja fasa ned lite inför sommaren. Kommer bli både färre aktieorder och blogginlägg över midsommar.

Bosjö har jag bevakat en tid. Förra veckan sjönk den åter under 114 kronor. Jag är inte benägen att köpa över 110 kronor på grund av kursrisken. med beaktande av att ex-datum är i slutet av juni inför juliutdelningen skulle jag möjligen kunna tänka mig att köpa en halv post vid 112 kronor eftersom juliutdelningen så att säga motsvarar ett kursfall till 110 kronor. Det är dock ett nollsummespel så lutar åt att jag avvaktar.

Handelsbanken handlas till rimliga nivåer på YOC 4,15 procent (och med största sannolikhet 4,25 procent med utdelningstillväxt 2018 inräknad). Eftersom min portföljandel är lägre än optimalt på strax över 1 procent jämfört med mål om minst 2,5 procent siktar jag på att köpa ytterligare en handfull aktier så länge kursen är på nuvarande nivåer runt 120 kronor.

H&M har jag redan fullgod position i. Ska under 200 kronor om jag ska öka mer (YOC 5 procent vid 195 kronor). Min magkänsla är dock att de största besvikelserna redan är inprisade i rapporten den 29 juni och att marknaden redan har tagit höjd för att H&M inte på långa vägar når KJP mål om tvåsiffrig tillväxt i år.

Kopparbergs har vänt nedåt igen sedan pundet försvagats. Jag tycker fortfarande att aktien är för dyr över 200 kronor vilket innebär att den ska ned minst 15 procent innan jag ökar. Det lär knappast ske i veckan men börjar åtminstone bevaka mer aktivt igen.

Till sist ska det bli spännande att se om Serneke når ny ATH över 120 kronor efter beskedet förra veckan om att kommunfullmäktige godkänner detaljplanen som innehåller Karlatornet. Det är bara 1,5 procent upp så det tror jag att aktien klarar.

Önskar alla läsare en lugn vecka och en fin midsommar så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar