onsdag 7 juni 2017

H&M rasar på ny säljrekommendation - jag ökade lite

H&M rasar idag sedan Morgan Stanely har sänkt sin riktkurs från 160 till 150 kronor.

Jag ökade och har nu uppnått mitt mål om att köpa 200 H&M-aktier under 2017. Är nu något överviktad i H&M. Kan tänka mig att köpa ytterligare ett par aktier på nuvarande nivåer vilket med nuvarande lägre kurs skulle innebära ungefär 5 procent av portföljen vid årsskiftet. Det är precis som tidigare ungefär den portföljandelen jag vill ha. Enda skillnaden är att nedgången gör att jag kan köpa fler aktier för att nå samma portföljandel i kronor räknat. Som jag tidigare har skrivit tror jag fortfarande att aktien kommer testa åtminstone nivåer runt 205 kronor och avvaktar därför något. Sprider ut mina köp i både uppgång och nedgång.

Anledningen till att jag köper H&M trots nedgången är att den nu handlas med en hygglig riskpremie till en yield of cost på 4,6 procent. P/E bör nu ha sjunkit under 19 vilket varken är billigt eller dyrt men åtminstone ganska rimligt. Risken finns naturligtvis att H&M tvingas sänka utdelningen. Klarar de att bibehålla utdelningen tycker jag dock att detta är en rimlig nivå att, trots utmaningarna, öka. Mitt enda mål med mitt ägande i H&M är att få ut mina fyra procent i utdelningar årligen. Det tror jag fortfarande att H&M klarar. Däremot har jag högst modesta förväntningar på framtida tillväxt.

Senaste rapporten var i rätt riktning och först när vi ser ytterligare rapporter kan vi få en indikation på hur företaget utvecklas framöver. Bomullspriserna har sjunkit vilket bör ge utrymme för ökade vinster. Samtidigt har konsumentindex sjunkit på flera marknader vilket riskerar innebära minskad konsumtion. Under morgonen publicerades information om att försäljningen på den tyska marknaden generellt ökar, återstår att se om H&M:s försäljning där också gör det. Framtida rapporter får utvisa om det var klokt eller dumdristigt.

OBS! Inlägg på bloggen ska inte ses som finansiell rådgivning. Det är sannolikt att H&M-aktien fortsätter falla på kort sikt när den nu är i nedtrend och du kan förlora pengar. Gör din egen analys och se inte mina inlägg som rådgivning!

2 kommentarer:

  1. Om enda målet är 4% avkastning, varför inte omxsb etf istället eller liknande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De utdelningsfonder som finns på marknaden har hittills inte övertygat mig. Jag tycker att en bra mix av utdelningsaktier där några är mer offensiva och andra mer defensiva passar mig bäst. Det ger i regel en viss kursökning också samtidigt som utdelningen i regel är högre än för utdelningsfonder. Jag når mina utdelningsmål och avkastningsmål och det räcker för mig.

      Radera