söndag 28 maj 2017

Veckoplan v. 22

Det blir allt svårare att hitta vettiga köplägen på börsen. Lyckligtvis sammanfaller det med att jag har mycket att göra och knappt kommer hinna följa börsen de kommande dagarna. Just nu kan jag kosta på mig att ligga likvid med över 5 procent i räntor en period. Några hyggliga aktier har jag i alla fall ögonen på.

Bosjö är en enfastighetsaktie som jag köpte en stor post i före jul. Har sedan dess därför valt att inte öka i vare sig Bosjö eller andra enfastighetsaktier. Mycket på grund av att det har funnits fina köplägen i långsiktigt stabilare Castellum och Hemfosa där jag istället har tagit stora positioner. Aktien är nu dyrare men rapporten för senaste halvåret presenterade en vinst per aktie som var nästan lika hög som för helåret 2016. Därför borde minsken ha riskat något och en YOC på runt 8,5 procent är fortfarande mycket bra. Jag vill egentligen inte få för hög exponering mot fastighetssektorn och enfastighetsaktier har en risk. Kursrisken är också ganska hög med risk att behöva sälja billigare i framtiden. Samtidigt verkar detta vara en vettig aktie att pytsa in lite pengar i igen i brist på alternativ. Nästa utdelning redan i juli bara drygt en månad bort. OBS att Bosjö handlas på Aktietorget med minimicourtage 19 kronor. Det innebär att man behöver köpa aktier för 7 600 kronor för att få motsvarande 0,25 procent i courtage. Under 110 kronor kommer jag öka igen.

Handelsbanken finns det fortfarande utrymme att köpa 4 aktier på vid nuvarande rimliga men inte på något sätt billiga aktiekurs. Det skulle göra att portföljandelen inte sjunker alltför mycket. Runt 120 kronor ökar jag.

H&M har jag fortfarande utrymme att köpa ytterligare 10 aktier i det här året. Om det vänder nedåt blir det nog ytterligare ett par aktier kommande veckan. Rykten om en påläggskalv som kan ta över som VD är goda nyheter.

HiQ handlas fortfarande väl över YOC 5 procent. 58 kronor helt försvarbar nivå för att öka med ytterligare 10 aktier.

Kinnevik har jag en minimal position. Mycket för att bredda portföljen med ett investmentbolag som investerar i sektorer som jag själv är dålig på. På nuvarande nivåer runt 238 kronor frestar det att öka med ytterligare en liten post. YOC över 3,33 procent är Köp A-nivå enligt min strategi. Just nu sänker det portföljens genomsnittliga avkastning men samtidigt är det en försvarbar nivå att ta en liten position. Jag ser Kinnevik som en buffertaktie som jag kan behålla om den går bra och annars sälja av om jag i framtiden skulle behöva frigöra kapital till att köpa bättre aktier.

Telia tittar jag på att minska med ytterligare en femtedel i om det blir tillfälle. Vill också se hur trenden rör sig. Är det fortsatt stark uppåttrend vore det dumt att sälja. Vänder trenden kan jag lika gärna överväga att ta hem vinsten för hela innehavet och vara på den säkra sidan.

Till sist är dollarkursen och kanadensiska dollar nere på något mer rimliga nivåer igen. De aktier som nästan är rimligt värderade har jag dock ökat i ganska nyligen varför jag avvaktar. Blir det någon minidipp i veckan kommer jag dock hålla ögonen öppna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar