måndag 11 februari 2019

Minesto fick in 44,4 miljoner från teckningsoptioner.

Minesto meddelade idag att de fick in 44,4 miljoner kronor till följd av teckningsoptionerna till aktieägarna i anslutning till emissionen ifjol (länk). 97,8 procent utnyttjade teckningsoptionerna vilket är lugnande och inger en stabil finansiering i en för företaget viktig fas. Jag tecknade fullt och gläds förstås över beskedet! De nya aktierna kommer kunna handlas som vanligt först om cirka tre veckor efter en övergångsperiod.

Minesto står nu inför en spännande fas de kommande två åren där man dels har sjösatt sin första storskaliga "drake" som levererar el på kusten utanför Wales. Tekniken visade Minesto redan i höstas att den fungerade. Ytterligare tester pågår för optimering och anslutning till elnätet. Framöver går man nu in i kommersialiseringsfasen där ett viktigt avtal med Färöarna kan bli det första projektet som levererar ekonomisk ersättning. Jag har skrivit om detta i tidigare inlägg på bloggen under fliken Minesto. Samtidigt utvecklar Minesto en ny DG100-modell där man har justerat "vingarna" för att optimera tekniken ytterligare. Bild finns på Minestos instagramkonto (länk).

Nu ser jag framförallt fram emot att följa företagets långsiktiga utveckling under våren och hoppas att det blir en stabilare resa framåt när emissionsprogrammet är avklarat och finansiering finns över den kommande perioden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar