tisdag 28 maj 2019

Utdelningar maj 2019

Ännu en milstolpe uppnådd när jag för första gången når femsiffrig utdelning. Under maj fick jag totalt 10 323 kronor i utdelningar. Efter årets första fem månader har jag redan fått utbetalt motsvarande 80 procent av hela fjolårets utdelningar.
Hela 32 aktier delade ut under maj i år. Kopparbergs, H&M, BASF och Multiconsult hör till de större utdelningarna. Utdelningen ökade också med 20 procent jämfört med drygt 25 procent jämfört med maj föregående år. Detta trots att Serneke i år höll in utdelningen och ett par innehav som Multiconsult och Inwido fortsatt har en sänkt utdelning. Kontinuerligt sparande och diversifiering är verkligen fantastiskt. Nu kommer några tunnare månader igen. Juni blir rent av en sänkning, detta för att jag förvisso felaktigt bokförde Kopparbergsutdelningen i juni ifjol, korrigerar jag det skulle det bli en liten ökning också i juli. Sommarens utmaning blir om augusti ska klara att leverera över tusenlappen i år. Tack vare valutaeffekten är det i nuläget inte långt borta. Jag överväger att passa på att öka i någon månadsutdelare till dess men valutakostnaden avskräcker.

4 kommentarer:

 1. Ja, det har du rätt i, att det känns inte direkt lockande att på nuvarande nivåer för kronan öka i utlandsbolag. Synd egentligen, men jag försöker upprätthålla disciplinen med det. Samtidigt kanske det just för stunden inte är helt fel att bunkra lite kassa heller.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. På kort sikt säkert men på längre sikt tror jag inte vi befinner oss på en nivå där både euro och USD är ungefär tio gånger dyrare. Jag ökar mindre i utländska aktier just nu men handlas de till premie kan det förstås bli att jag fyller på ändå.

   Radera
 2. Jag ser det lite tvärtom vad gäller utlandsbolag och den svenska kronan. Svårt att veta vart kronan är på väg, men jag tror att den långsiktiga trenden är fortsatt nedåt så jag fortsätter att öka i de utländska innehaven. Nu nere i 38% svenska innehav i min utdelningsportfölj...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På kort sikt säkert men på längre sikt tror jag inte vi befinner oss på en nivå där både euro och USD är ungefär tio gånger dyrare. Jag ökar mindre i utländska aktier just nu men handlas de till premie kan det förstås bli att jag fyller på ändå. Osäker på vilken andel utländska innehav jag har just nu, förmodligen cirka 25 procent. Det brukar pendla mellan 20-40 procent där min målsättning är 25-33 procent över tid.

   Radera