söndag 26 maj 2019

Bygge av Karlatornet är igång - Serneke gjuter bottenplattan

Under lördagen har Serneke så äntligen påbörjat arbetet med Karlatornet och bottenplattan gjuts. En udda sak med Serneke är att de kommunicerar en hel del löpande nyheter om projektet genom sin facebook (länk) snarare än IR-sidan och de verkar sakna sociala mediekanaler i övrigt. Du som är intresserad av att följa Serneke kan få en hel del små uppdateringar genom att följa deras facebook.

Nu är det konkret och på riktigt. Hur projektet lyckas blir ett lackmustest för Serneke.

 

För mig som har följt Serneke sedan börsnoteringen för två och ett halvt år sedan är det här en viktig milstolpe. Karlatornet och Karlastaden har hela tiden varit avgörande för hur Serneke ska värderas eftersom projektet utgör en så stor del av verksamheten de kommande två åren. Därför ska det bli oerhört spännande att följa hur projektet fortlöper. Inflyttning är planerad senast 2021 och redan framåt hösten är planen att våningar ska börja byggas.

Bilderna är från Sernekes facebooksida

Under tisdagen la Serneke ut en video över hela gjutningsarbetet (länk). Ett litet konstverk att skåda även för en sådan som mig som inte är särskilt initierad i byggarbete. Vackert att se hur allt klaffar.

Jag äger ett tusental aktier i Serneke och ökade med cirka 4-5 procent i fredags på nyheten. Har tidigare skrivit att jag tycker att aktiekurs under 50 kronor är en låg värdering som redan prisat in sämre tider. Inlägg ska inte ses som finansiell rådgivning. Gör alltid din egen analys.

4 kommentarer:

 1. Kul att de äntligen är igång! Jag har in i det sista tvekat på att bygget ens ska komma igång då jag ser många orosmoln kring detta bygge. Fler än vad som ryms i kommentarsfältet. Kanske får jag återkomma med ett helt blogginlägg i frågan. Ska såklart länka till ditt inlägg i det i såfall. :)

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utmanas gärna med kritiska perspektiv. Min utgångspunkt är att aktien redan prisat in ett misslyckande. Mitt största orosmoln är om det blir förseningar men egentligen oroar det mig då mer att Serneke inte drar in lika många projekt som tidigare år vilket nog till dels hänger ihop med att så mycket personalresurser och kapital är fokuserat i Karlastaden de kommande två åren. Sedan har du rätt i att de måste få en viss försäljningsgrad bekräftad i slutänden. Tror att de kan balansera med hyror och kommer få sålt över 80 procent.

   De har släppt en video över hela händelseförloppet, ett litet konstverk: https://sv-se.facebook.com/serneke/videos/621701311662718/

   Radera
 2. Ett riktigt fint hus ska det bli. Jag är förvånad kring varför Sverige har så få riktiga höghus, men det har väl att göra med att vi inte är speciellt tätbefolkade och att det är dyrare att bygga högre hus än mindre. utsikten lär ju bli fenomenal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har nog också att göra med att markvärdet på Hisingen är lägre än på Manhattan eller i Tokyo... Helt klart ett spännande projekt att följa.

   Radera