torsdag 28 juni 2018

Ny milstople: 1,5 miljoner i kapitaltillgångar!

Två nya milstolpar har uppnåtts!

Dels passerade mitt aktiesparande hos Avanza idag 800 000 kronor.

Dels märkte jag att jag någon gång under juni har passerat 1 500 000 kronor i totala kapitaltillgångar.

Det innebär att mitt sparande under de cirka 20 månader som har gått sedan jag blev miljonär har ökat med ytterligare femtio procent. Framförallt har jag min goda sparkvot och mina höga insättningar att tacka för det.

Min nästa milstolpe är att uppnå en miljon i aktietillgångar hos Avanza. Med nuvarande spartakt och beaktande av att jag de sista två månaderna har hållit en del likvider som ännu inte förts över på depån för att ha marginal för tillfälliga utlägg gör att jag med mycket stor sannolikhet kommer bli platinakund hos Avanza med en miljon i tillgångar redan före årsskiftet.

En fråga som aktualiseras är om jag ska föra över min tjänstepension till Avanza för att snabbare bli Platinakund och få lite förmånligare räntor. Har kollat upp det tidigare men frågan om jag prioriterar pappersexercisen mitt i sommaren.

En viktig anledning till att det stack iväg så snabbt är att Minesto av vad det ryktas ska sjösätta sin första storskaliga "drake" till kraftverket imorgon. Aktiekursen har dragit iväg och det innebär med min stora långsiktiga position femsiffriga belopp. Dessutom har jag fortfarande teckningsoptionerna som nu också kan ge ett par tusenlappar ytterligare i vinst. Skriver ett inlägg om Minesto när vi vet hur sjösättningen gick. Hoppas det kan bli redan till helgen!

En annan anledning var att Stefan Persson verkar ha storhandlat H&M-aktier igen. För egen del minskade jag faktiskt lite i H&M och ökade lite i Investor istället. Blev bara en minskning med någon enstaka procent av innehavet men jag hade ett gäng aktier som jag hade köpt till än lägre kurs som jag tyckte det var lika bra att sälja när rapporten nu än en gång inte infriade förväntningarna. Jag kommer fortsätta vara långsiktig men intill att positiva signaler kommer avvaktar jag för efter Perssons köp tror jag vi ska ned ytterligare.

Så här års faller många aktieköps utdelning först ut nästa vår. Nuvarande innehav beräknas ge mig 32 000 kronor i utdelningar i år. Jag har en dröm om att klara 40 000 kronor men tror att det blir svårt. Dels för att jag inte vill köpa alltför riskabla högutdelare och dels för att jag inte bara vill köpa aktier som delar ut i år.

En annan dröm jag har är att kunna ha aktietillgångar på mitt investeringssparkonto till ett värde av 2 miljoner kronor lagom till hösten 2021. Med tanke på att jag nu ligger lite före min plan ser det faktiskt möjligt ut så länge jag inte drar på mig högre boendekostnader genom att flytta hem eller köpa fritidshus.

12 kommentarer:

 1. Schysst ökning på 20 månader. Hur mycket av det är egna insättningar?
  Hursom, riktigt bra jobbat!
  /Pappa Betalar?

  SvaraRadera
 2. Tack! Beror på hur man räknar, en del kommer från aktievinster från affärer med kortare horisont och insättningar av vinst från ett annat sparande men åtminstone cirka 85 procent kommer från mina löpande månadsinsättningar. Jag fokuserar på att ha ett högt sparande i aktier som ger utdelning. Diversifieringen är god nog för att portföljen ska klara sig även nu när bl.a. Clas Ohlson, H&M och MQ går dåligt, andra aktier kompenserar det.

  SvaraRadera
 3. Gott att läsa! All lycka på din väg!

  Mvh,

  Atlas

  SvaraRadera
 4. Grattis till ny milstolpe :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Tjena,
  Gött jobbat hörru. Flytta tjänstepensionen till Avanza tycker jag absolut att du skall kolla på. Inga avgifter och du kan investera i vad som helst. KOmmer sannnolikt ge dig avsevärt bättre avkastning på sikt. Skicka mail till dem i inloggat läge och säg att du är sugen på att flytta och att du hört att Avanza kan stå för flyttavgiften. Det har de gjort historiskt i vart fall.

  Med din nuvarande takt låter det onekligen som att du kommer nå det där målet gott och väl innan år 2021.  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra tips! Smidigheten och ha allt samlat är ett argument, det jag kollade särskilt med Avanza var mer avseende hur bankgarantin fungerar med tanke på att jag snart passerar den gränsen med mitt ISK. Har kontaktat Avanza tidigare och kollat upp lite, det som tar emot just nu är i ärlighetens namn att vara ute i sommarvärmen kontra fylla i blanketter. ;)

   Radera
 6. Tjennare!

  Först och främst ett stort grattis!
  Jag upptäckte själv imorse att jag för första gången passerade 1,5mkr. Nu svänger det ifs kraftigt så det dippar säkert under senare idag men men :)

  Hur som, jag undrar lite om dina resterande 700tkr som inte ligger i portföljen? Var är dom "placerade" ?

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mesta är på ett räntekonto avsatt för att ha råd med kontantinsats till ett fritidshus i framtiden. Just att jag har det kapitalet jag behöver för ev. boende är ett skäl till att jag kan köpa aktier för merparten av mitt sparande. Skulle jag förlora pengarna är det surt men jag klarar mig ändå. Resten är likvider på lönekontot och en annan investering som dock har börjat betala av sig som jag för över till aktier på ISK allt eftersom utbetalningarna sker.

   Radera
 7. Snyggt jobbat på så kort tid! 💪

  SvaraRadera